Sfantul Mina

Sfantul Mina a trait in timpul imparatilor romani Diocletian si Maximian. Sfantul Mina a fost slujitor in armata romana, iar cand a inceput persecutia crestinilor s-a retras in pustie. Cu ocazia unei mari sarbatori pagane din Frigia, Sfantul Mina a mers in mijlocul poporului si a propovaduit cuvantul lui Dumnezeu. A fost prins si torturat din ordinul imparatului, dupa care a fost decapitat.

Ce puteti gasi in aceasta categorie?

  • Acatistul Sfantului Mina

    Acatistul Sfantului Mina;Folositor si ajutator mare te-ai aratat lumii im primejdii, Mucenice, ca pe multi ai izbavit de pagube: pe furi urmarind, pierderile departandu-le si celor ce alearga la tine cu credinta implinind cererea lor; pentru aceasta te rugam , fii milostiv si noua care iti cantam: Bucura-te, Mina, mult-patimitorule!

  • Biserica Sfantul Mina - Vergu

    Numele de Vergu dat altadata mahalalei si bisericii, vine de la Vergo - mare paharnic pe la 1695. Biserica era numita de Spatarul Mihail Cantacuzino si Scoala Vergului pentru ca avea in preajma o scoala. Prima biserica a fost zidita la 1724-1725. Biserica Sfantul Mina -Vergu a fost avariata de cutremurele din 1838 si 1853.